René Beijer

“Je weet nooit wat je tegenkomt”

René Beijer
Allround monteur
Regio Hengelo

“Bij Mennens creëer je je eigen rol”, vertelt René Beijer. En hij kan het weten, want hij werkt al tien jaar bij Mennens. Ooit begon hij met het repareren van takels. Inmiddels heeft hij alle papieren en is zijn werk veel verder uitgebreid. René: “Het komt zelfs voor dat ik de rol van vertegenwoordiger krijg en advies geef over nieuw aan te schaffen kranen. Dat gebeurt met name als technische kennis is vereist. Zo was er pas een klant die te weinig ruimte had voor een elektrische kettingtakel. Dat was een probleem, want die takel hadden ze wel nodig! Ik wist dat er een onderdeel verkrijgbaar is waardoor minder ruimte in de hoogte nodig is en heb dat de klant geadviseerd. Dat maakt het werk veelzijdig.”

Keuringen
Ook het uitvoeren van keuringen hoort bij het werk van René. “Eens per jaar moet een kraan gekeurd worden. Ik loop een lijst met onderdelen af en controleer of alles nog werkt. Dat vormt een rapport met nieuwe onderdelen die nodig zijn om alles weer goed te laten werken. Die stuur ik naar kantoor. De medewerkers daar maken daar een offerte van en sturen die naar de klant. Bij akkoord ga ik weer langs om de nodige onderdelen te vervangen."

Geen twee, maar vier lieren
“Je weet nooit wat je tegenkomt”, vertelt René. “Gister nog was ik bij een bedrijf dat grote containers langdurig opslaat. Dat doen ze in een grote hal. Je kunt je voorstellen dat daar een grote en zware kraan voor nodig is. Maar een standaard kraan is niet flexibel en kan alleen naar voren en naar achter bewegen. Deze kraan was speciaal voor dit bedrijf ontworpen, zodat deze flexibeler is en containers bijvoorbeeld ook in de hoeken van de hal kan plaatsen. Dat is weer totaal anders dan je gewend bent. Een normale kraan heeft bijvoorbeeld twee lieren, maar deze heeft er vier! Daar moesten twee staalkabels van gerepareerd worden. Leuk en soms ook lastig werk wat ik samen met een technische medewerker van die klant heb gedaan.”

Lijkt het je ook leuk om met kranen te werken? Solliciteer voor de functie van monteur bij Mennens!