Danny Heere

“Mijn kranen zijn PLC-gestuurd”

Danny Heere
Boven de haak monteur/inspecteur
Regio Dongen

Danny Heere is ‘boven de haak monteur’. Dat houdt in dat hij alles wat zich letterlijk ‘boven de haak’ bevindt kan inspecteren en repareren, dus de kraan zelf. Hij werkt ruim vijftien jaar bij Mennens en sinds vier jaar werkt hij op één vaste locatie. “Na een jaar of elf bij Mennens te hebben gewerkt, wilde ik eens wat anders. Dat gaf ik aan bij mijn leidinggevende en die dacht mee over een nieuwe uitdaging. Sindsdien werk ik als vaste monteur bij een van de grootste klanten van Mennens.”

Fabrikant van chips
De klant van Danny is een Nederlands hightechbedrijf dat onder meer de machines maakt die chips produceren. De kranen die daar gebruikt worden, zijn gecompliceerder dan de gangbare kranen van Mennens. “Normale kranen hebben een relaisbesturing, wat inhoudt dat wanneer je op een knopje drukt de stroom op gang komt en de motor gaat lopen. De kranen van mijn klant zijn PLC-gestuurd. Dat betekent dat er nog wat onderdelen tussen het op het knopje drukken en het starten van de motor zitten, zoals de radiografische bediening, PLC, encoders, sensoren en frequentieregelaars. Je kunt je voorstellen dat deze kranen complexer in elkaar zitten, waardoor sneller storingen ontstaan en die storingen soms ingewikkeld kunnen zijn.”

Razendsnelle reparatie
Staat een kraan stil, dan moet die zo snel mogelijk gerepareerd worden, want de bedrijfsactiviteiten zijn er afhankelijk van. “Daarom ben ik hier fulltime aanwezig. Vindt er een storing plaats, dan word ik gebeld en moet ik er meteen naartoe. Storingen kunnen met van alles te maken hebben. Daarom moet ik veel kennis van verschillende onderdelen hebben en heb ik ontzettend veel cursussen gedaan. Ik denk dat ik er wel zestig gevolgd heb. Niet alleen bij Mennens hoor, ook bij de klant zelf omdat veel met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt waar ik óók kennis van moet hebben. Dat maakt het werk uitdagend en mijn dagen zijn afwisselend. En dat vind ik heerlijk aan het werk bij Mennens!”

Wil je net als Danny werken als monteur bij Mennens? Solliciteer hier!